Днес е Гергьовден - най-големият  пролетен празник, църквата чества Свети Георги

...
Днес е Гергьовден - най-големият  пролетен празник, църквата чества Свети Георги
Коментари Харесай

Гергьовден е - Ден на храбростта и Българската армия

Днес е Гергьовден - най-големият  пролетен празник, църквата празнува Свети Георги Победоносец, а от 1880 година България го празнува като Ден на храбростта и Българската войска.

Имен ден е за повече от 200 хиляди българи, които носят името на Свети Георги Победоносец.

Църквата възпява Свети Георги Победоносец като великомъченик поради страданията в името на Христовата религия. Той е един от най почитаните светци поради Божиите чудеса, измолени за вярващите от него, споделя отец Стоян от столичната черква " Св. Георги " в квартал " Дървеница " пред БНР.

" В житието му е разказана точно неговата дълбока религия и той е един от тези светии, които са наричани великомъченици, т.е. велики премеждия са претърпели поради Христос - по какъв начин в нажежени обуща той върви, в гасена вар го пускат. Именно поради тази дълбока религия той е по този начин в очите на Бога, има такова огромно безстрашие, точно поради тази молитвена помощ, която получават християните. Затова ще забележите какъв брой доста са храмовете в България, които са на Свети Георги Победоносец, какъв брой доста хора носят името на Св. Георги Победоносец. "

Храбростта и любовта на Свети Георги вършат неговия християнски героизъм въодушевяващ. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР